BİAS Haberleri

Bizi Takip Edin!

SAİTEM Araçları, TOSB BİAS Otomotiv Test Merkezi'nde Sergilenmeye Başlandı!

Haberler

SAİTEM Araçları, TOSB BİAS Otomotiv Test Merkezi'nde Sergilenmeye Başlandı!

BİAS Mühendislik olarak 2022 yılında da platin sponsoru olduğumuz SAİTEM (Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu) ekibi; merak uyandıran Tübitak Efficiency Challenge Yarışması Türkiye 2.si SAGUAR-e ve Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması Türkiye 2.si EVrim 3 SAUTO araçlarını, 28 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında TOSB BİAS Otomotiv Test Merkezi’mizde sergileyecek.


Bias Mühendislik olarak Ar-Ge, CAE yazılımları, test-ölçüm sistemleri satışı proje analiz ve test-ölçüm hizmetleri ve tasarımdan nihai üretime kadar tüm süreçleri bünyemizde bulundurarak Uçtan Uca Çözümler sunuyor ve geleceğin mühendis adaylarına ilgili alanlarda sponsor olarak gelişimlerine katkıda bulunuyoruz.


Sponsorluğunu üstlendiğimiz birçok üniversite takımlarından biri olan SAİTEM ekibi; 2003 yılından günümüze alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında yenilikçi projeler gerçekleştirmeyi hedefleyerek bugüne kadar 1 Güneş Enerjili Tekne, 7 Güneş Enerjili Araba, 3 Hidrojen Enerjili Araba, 6 Elektrikli Araba ve 1 Otonom Araç projelerini hayata geçirerek yurt içi ve yurt dışı olmak üzere ilklere imza atma başarısı göstermiş, gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da düzenlenen birçok yarışmada birincilik ödülünü kazanmış, derece elde etmiştir.


SAİTEM ekibinin 2013 yılında tasarlayıp ürettiği, 2020 yılında otonom sürüş için gereklii yazılım ve donanımları ekledikleri EVrim 3 SAUTO, 2020 Teknofest Robotaksi Binek Otonom Yarışması TÜRKİYE 1.liği, 2021 Teknofest Robotaksi Binek Otonom Yarışması TÜRKİYE 2.liği kazanmıştır. Kabuk ve şaside karbon-fiber ve kompozit, mekanik aksamlarda ise havacılık ve uzak sanayisinde tercih edilen alüminyum malzemelerin kullanıldığı EVrim 3 SAUTO; yol planlama algoritmaları ile parkur simülasyonu üzerinde otonom sürüş gerçekleştirebilmektedir. Gücünü tamamen Li-ion pillerden sağlayan, elektrikli kartları ve mekanik sistemleri tamamen SAİTEM ekibi tarafından tasarlanan bir diğer araç SAGUAR-e ise Tübitak Efficiency Challenge 2021 yarışmasında Türkiye 2.liğini kazanarak rakiplerini geride bırakma başarısı göstermiştir.


Gövde yapısından şasiye, süspansiyon sisteminden aktarma sistemine, direksiyon sisteminden fren sistemine kadar tüm süreçleri SAİTEM ekibi tarafından tasarlanıp üretilen bu araçları; 28 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında TOSB BİAS Otomotiv Test Merkezi’mizde meraklılarıyla buluşturuyoruz.


BİAS Mühendislik olarak bünyemizdeki deneyimli mühendislerimizle, SAİTEM ekibinin gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları, tasarım ve üretim aşamalarını birlikte gözden geçirip değerlendireceğimiz bu etkinliğimize sizleri de bekliyoruz!


İLETİŞİM


Ad Soyad: Neslihan DEMİRCİOĞLU

Ünvan: Pazarlama Müdürü

E-mail: ndemircioglu@bias.com.tr

Telefon: 0530 919 65 57