BİAS Haberleri

Bizi Takip Edin!

Haberler

BİAS Mühendislik - TÜRK LOYDU İş Birliğiyle MSC APEX ve MSC NASTRAN Sonlu Elemanlar Modelleme ve Yapısal Analiz Eğitimi Gerçekleştirildi

MSC APEX ve MSC NASTRAN Sonlu Elemanlar Modelleme ve Yapısal Analiz Eğitimi 29-30 Kasım 2022 tarihlerinde TÜRK LOYDU ve BİAS Mühendislik işbirliğiyle genel katılıma açık, yüz yüze eğitim olarak, uygulamalı gerçekleştirilmiştir.

Eğitimde; doğrudan ve hızlı modelleme yapılmasına imkan veren, ön işlemcide geçirilen süreyi büyük ölçüde kısaltmayı sağlayan MSC Apex modelleyicisi ile MSC Nastran çözücüsü tümleşik/entegre yapıda birlikte uygulamalı olarak ele alınmıştır. Eğitim, Türk Loydu'nun bilgisayar donanımlı eğitim salonunda uygulamalı olarak yerine getirilmiştir.

TÜRK LOYDU ve BİAS MÜHENDİSLİK iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim; havacılık, uzay, gemi inşa, savunma sanayi ve diğer imalata yönelik sanayi alanlarında uygulanan ve gelişen MSC Apex Sonlu Elemanlar Modelleme ve Simülasyon Yazılımı ile MSC Nastran Sonlu Elemanlar Yapısal Analizi Yazılımının bütünleşik olarak kullanımı ve sağladıkları imkanlar üzerine, deneyimli ve uzman eğitmenler tarafından teorik ve uygulamalı bir eğitim olarak verilmiştir. Eğitime tam zamanlı katılım sağlayanlar, eğitimi tamamladıklarına ilişkin sertifika almaya hak kazandı.

NASA'da geliştirilmeye başlanan MSC Nastran, 40 yılı aşkın bir süredir geliştirilmeye devam etmektedir. Son 40 yılda tasarlanmış neredeyse tüm uzay mekikleri, hava araçları ve taşıtlar MSC Nastran ile analiz edilmiştir. MSC Nastran karmaşık mühendislik işlerinde hızlı ve hassas çözüm sunmak için optimize edilmektedir. Hexagon MI Firmasının geliştirdiği, öğrenme ve uygulama kolaylığı olan MSC Apex uygulaması ise, yapısal analiz öncesi modelleme ve sonrasında simülasyon imkanlarıyla kullanıcı dostu imkanlar sunmaktadır. Hızlı modelleme kabiliyetiyle, aşamalı ve montaj temelinde çözüm yapma ve sonuçları inceleme fırsatı vermektedir.

Eğitim İçeriği:
MSC Nastran ve MSC Apex Genel Bakış
MSC Nastran Girdi/Input ve Çıktı/Output dosyalarının incelenmesi
MSC Apex üzerinden MSC Nastran Girdi/Input ve Çıktı/Output dosyalarının elde edilmesi
Geometrinin Basitleştirilmesi ve Analiz için Hazırlanması
Midsurface çıkarılıp farklı kalınlığa sahip bölgelerin kalınlığının tanıtılması
Sonlu Eleman Ağının (Mesh) Oluşturulması
İzotropik malzeme bilgilerinin tanıtılması
Gerekli bölgeler için MSC Nastran RBE2 ve RBE3 gibi farklı rijit bağlantı elemanlarının kullanılması ve kullanım alanlarının tartışılması
Statik analiz tanımlamalarının yapılarak (Yük ve sınır koşulları) MSC Nastran’da analiz koşturulması
MSC Apex Custom Tools Örnekleri

BİAS Haberleri

Galerimizi İnceleyin!